Kindercoach

Een kindercoach gaat samen met het kind en de ouders kijken naar wat het kind spiegelt met zijn gedrag/probleem. Verder kijken dan het gedrag of de problemen van het kind is de kracht van kindercoaching. Als je er achter komt welke boodschap het kind wil brengen, kan je heel gericht aan de slag met zowel de ouder als het kind. Op die manier pak je de zorgvraag heel diepgaand aan. Hierdoor kan een kind steeds meer zichzelf zijn en kunnen de ouders komaf maken met hun eigen pijnstukken. Als je op deze manier met de ouder en het kind werkt, geef je beiden iets mee waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind en blije ouders!

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige , kortdurende en praktische begeleiding voor kinderen jongeren en hun ouders.

Het is een methode waarbij je oplossingsgericht werkt en inspeelt op de belevingswereld van het kind. Samen met de coach ontdekt het kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden waardoor er aan het zelfvertrouwen gewerkt wordt.

De coach

Dat doe je door gebruik te maken van creatieve werkvormen als tekenen of bewegen, maar enkel praten kan ook goed helpen. Kindercoaching gaat uit van de kracht van het kind. Dat betekent dat je een kind kunt begeleiden om zelf een oplossing te vinden voor het probleem. Zo krijgt het kind weer controle over de situatie. Kort gezegd: een kindercoach werkt aan het vertrouwen van het kind en zorgt ervoor dat het kind bewust wordt van de talente 

– erg onzeker of verlegen is

– gepest wordt

– een scheiding moet verwerken

– overmatig piekert of zorgen maakt

– ineens heel driftig of boos wordt

– moeite heeft om met emoties om te gaan

– niet graag naar school wil of met vriendjes speelt

– verdrietig of somber is

– slecht slaapt

– snel overprikkeld is

Er zijn dus verschillende redenen om gebruik te maken van kindercoaching. Ook als je jouw kind niet herkent in de bovenstaande voorbeelden, kan een kindercoach helpen.

Hoe werkt een kindercoach?  

Elke kindercoach werkt op zijn of haar eigen manier, er is geen vaste werkwijze. Wel doorloopt een coach een aantal stappen en begint elk coachingstraject met een intakegesprek. Hier wordt gekeken naar de algehele situatie: wat is de hulpvraag? Waar willen jullie naar toe? Hoe is de situatie nu?

Een kindercoach gebruikt tijdens sessies verschillende werkvormen. Deze werkvormen helpen om inzicht te krijgen in de situatie. Welke werkvorm een coach gebruikt, ligt niet van tevoren vast. Om de juiste werkvorm te bepalen, kijkt de coach naar de leerstijl van het kind. Hier past de coach de werkvorm op aan om zo aansluiting te vinden en het kind zich kan openstellen. 

Wat doet een kindercoach? Het doel van een kindercoach is kinderen laten zien hoe ze met situaties kunnen omgaan. Ze zien in dat ze in staat zijn om zelf hun obstakels te overwinnen op een positieve manier. Dankzij kindercoaching kan een kind weer controle krijgen over datgene dat een fijn leven in de weg staat. 

Lieve klant,

We zijn er even tussenuit van 25/05 tem 13/06.

Tijdens die periode verzenden we één maal op 5/6.
Bestellingen die na die datum gebeuren zullen op 14/06 verzonden worden.

Myriam