kinderfluisteraar

KINDERTALENTEN FLUISTERAAR

Ik ontdek de talenten van je kind

Wat is een kindertalentenfluisteraar?

Een paar jaar geleden volgde ik de kindercoach opleiding. Ik wilde buiten mijn workshops nog dat tikkeltje meer kunnen betekenen voor de kinderen. Heerlijk om de kinderen te zien openbloeien tijdens de workshops.

Sinds kort mag ik mezelf ook kindertalentenfluisteraar noemen. Een mooie benaming, maar nog veel mooier wat ik er mee kan betekenen.

 Een  kindertalentenfluisteraar is iemand die het erg leuk vindt om talentgesprekken te voeren met kinderen. Zo’n gesprek zorgt ervoor:

  • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen zodat zij meer veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen.
  • Dat kinderen zich bewust worden dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt
  • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen aan de hand van o.a. het materiaal dat we hebben ontwikkeld om op zo’n manier bij te dragen tot een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid

Zo kan elk kind beter omgaan met de uitdagingen die op hun pad liggen! Ik  droom ervan dat elk kind zijn talenten kan leren kennen op een zeer laagdrempelige manier. Het zou een basisrecht van elk kind moeten zijn.

Wat kan je van kindercoaching verwachten?

Tijdens de eerste sessie ga ik samen met het kind op zoek naar de talenten . Na de sessie worden deze talenten met de ouders besproken.

De kinderen geven hier ook aan met welk talent ze in overdrive gaan en waar ze graag zouden rond werken. In samenspraak met het kind en de ouders starten we dan een traject. Ik noem het een wandeling.

Ik wandel samen met het kind en de ouders naar een doel. De wandeling en het doel kan veranderen gedurende onze tocht. De technieken zijn aangepast aan de noden van het kind. Onze wandeling kan stoppen wanneer het kind/ouders/ik het aangeven.

Maar ik blijf supporter en begeleider en kan soms even weer nodig zijn om de technieken op te frissen.

Wil je er graag wat meer uitleg over? bel me gerust.

Hoe kan ik helpen?

  • Groepssessies voor kinderen die zich niet zo lekker in hun vel voelen, die zich wel eens onzeker kunnen voelen
  • Individuele gesprekken met kinderen die het op één of andere manier moeilijk hebben met zichzelf, thuis, de omgeving 
  • Voel me goed – kampjes 
  • Begeleiding van kinderen met speciale aandacht 
  • Oudergesprekken 
  • Creatieve sessies 
  • Vormingen voor groepen

Hoe gaan we te werk?

 Via telefoon houd ik een kort gesprek. dan volgt er een ontmoeting en sessie met je kind en/of ouder.
Prijzen op aanvraag.